• Heerlijk wandelen
  Heerlijk wandelen
 • Basia voor de kar
  Basia voor de kar
 • overnachten aan het meer
  overnachten aan het meer
 • Koken in het veld
  Koken in het veld
 • boodschappen in het dorp
  boodschappen in het dorp
 • sprookjesmeer bij Tatania
  sprookjesmeer bij Tatania
 • prachtige landschappen
  prachtige landschappen

HUIFKARTOCHT in Polen

Van mei t/m september kunt u een huifkar huren en daarmee zelf op pad gaan. De kar wordt getrokken door een Poolse koudbloed, een rustig, vriendelijk paard, geschikt voor onervaren menners.

De wagen zelf is modern en licht en eenvoudig ingericht. Twee volwassenen en twee kinderen personen kunnen erin overnachten. U moet zelf slaapspullen en een koelbox meenemen..
Verder is alles aanwezig voor zelfverzorging:  een tweepitsgasstel, een barbecue en keukengerei.


De overnachtingen zijn soms bij een boerderij waar u, tegen een kleine vergoeding, van het sanitair gebruik kunt maken. Ook kunt u op deze adressen ontbijt en avondeten kopen.
Na aankomst op zaterdag maken we kennis met het paard en de wagen. U verblijft de eerste nacht al in de huifkar of de bijbehorende tent achter op het erf. Zondag leren we het inspannen, krijgen les in het mennen en maken een tochtje in de omgeving. Maandag gaat de echte tocht van start.


U krijgt ingetekende stafkaarten mee en een Nederlandstalige routebeschrijving. Eenmaal per dag komt er iemand van de organisatie langs om eventueel assistentie te verlenen en u de koelelementen voor de koelbox te brengen. Onderweg komt u regelmatig een meer tegen waar u kunt zwemmen en vissen. De route gaat hoofdzakelijk over zandpaden, af en toe moet een asfaltweg overgestoken worden. Dat maakt de tocht ook voor onervaren menners aantrekkelijk.

Kinderen kunnen speelgoed en fietsen meenemen, het is zelfs mogelijk uw hond mee te nemen.


 

Kosten overnachtingen bij boer of pensionnetje:

 

- plek voor het paard op een weiland

- ruimte voor de huifkar

- gebruik van sanitair                       Prijs circa 18 EURO per nacht, per huifkar !

 

Dit bedrag moet u zelf bij de boer contant afrekenen.